Biografie

SHOWREEL

Over ons

RAMESH SITAL

PRODUCENT | ACTEUR | VOICE OVERS

"Ik wil graag innovatieve media maken dat buiten de gebaande paden en conventies van de traditionele filmindustrie ligt. waarden als cross-medialiteit en disruptieve workflows om mooie projecten tot stand te brengen is waar ik naar streef."

Ramesh is een acteur en producent met internationale ervaring in de film- en muziekindustrie. Hij is getraind door de beste professionals in de mediawereld. Ramesh heeft in Los Angeles gewerkt onder muziek supervisors en producers voor projecten als Night At The Museum 3 (20th Century Fox) en Maleficent (Walt Disney Pictures). Daarnaast heeft heef hij ook gewerkt voor producers zoals Emmy-award winnaar Scott Liggett (bekend van o.a. Lost en Ancient Aliens) en Grammy-award winnaar Corey Rooney (Jennifer Lopez, Whitney Houston).

Ramesh begon zijn reis in de professionele mediawereld op 19-jarige leeftijd. Dit deed hij als junior editor en camera operator in zijn kerk voor het programma David Maasbach dat wekelijk op de nationale televisie kwam op SBS6. Ondertussen volgde hij ook de opleiding Media- en Entertainmentmanagement op de Hogeschool Inholland in Rotterdam. Tijdens deze periode nam hij vele lessen in acteren, piano en zang op scholen zoals het SKVR en Zangschool Rotterdam.

Tegen de tijd in 2013 toen hij naar de Verenigde Staten verhuisde, had Ramesh als in meerder commercials geacteerd en had hij zijn eerste tv-pilot gepresenteerd voor het Rotterdamse Rebelz Games in samenwerking met Eddy Zoey. Op het gebied van stemacteren had hij ook voor meerdere landelijke organisaties zoals Thuisbezorgd, Mileu Defensie en de gemeente Arnhem commercials ingesproken.

Na terugkomst in Nederland begon Ramesh met een masteropleiding in Applied Musicology aan de Universiteit Utrecht. Ramesh is gespecialiseerd in de geschiedenis en strategisch gebruik van muziek voor televisiecommercials.

Ramesh werkt op dit moment als freelance filmproducent, acteur en stemacteur via zijn eigen bedrijf Sital Media. Met zijn internationale netwerk van media professionals en ervaring is hij vastberaden om resultaten te leveren die van de hoogste professionele standaard zijn. Zowel voor Nederland als ver daarbuiten!

RECENTE ACTING CREDITS

              2021-2022     Cast: Robot - Zenith S2 (Lemming Film / VPRO)
              2021                 Lead - Reclame Marktplaats (Cake Film B.V.)
             (2022)             Sub-lead: Ruiter - Reclame LYNX Bank (Superheroes)
             2022                Cast - A Viewfinder & White Sneakers (Sital Media)

VOICE DEMO's

Thuisbezorgd - commercieel

medicatie voorlichting - informatief/jong

UNIVE - commercieel formeel

ruimte e-book - informatief

SHOWREEL & FOTO's

contact

Wij staan zeker open voor een gesprek om jouw creatieve ideeën te horen en hoe wij daarin een bijdrage kunnen leveren om het te realiseren.

Sital Media
Heemraadssingel 129 (2de verdieping)
3022 CD Rotterdam

ramesh@sitalmedia.com
+31 6 15174123
Sital Media maakt samen met een netwerk van creatieve professionals hoogwaardige cinematische producties.

ONZE PARTNERS

Studio Tinus
Sital Media heef een partnerschap met het kunstenaarscollectief Studio Tinus


Ramesh Sital
Binnen Sital Media is zijn ook alle mediaoptredens van Ramesh Sital als Acteur en Voice over vertegenwoordigd